Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KAHVIS -

Kahvakuulaharjoittelu

Toiminnallinen + HIiT-harjoittelu!  Lisää habaa! Nostata REIPPAASTI sykettä! Tunne keskikehosi ja suurten lihasryhmien voimaantuvan!

Oma kuula/omat kuulat mukaan!

Syyskauden 2018 harjoitukset pidetään 20.9.18 alkaen torstaisin klo 18-19. Harjoitukset pidetään Seutulan koululla (Katriinantie 60, 01760 VANTAA). Kauden viimeinen kerta on ennen joulukuun alussa.  Ilmoittautuminen ryhmään myclub-sivustolla. Vaikka ryhmäkohtainen ilmoittautuminen ei heti onnistuisi, on jäsenmaksu maksettava seuran vastuiden vuoksi.

Järjestää Seutulan Urheilijat -37. Tarkempia tietoja urheiluseuran muusta toiminnasta SU-37:n nettisivulla.

Tervetuloa mukaan kokeilemaan oman kuntosi ja tasosi mukaan! Ota kaverisikin mukaan! Hikitakuu!

Maksuista ja osallistumisehdoista

***

It's not about heavy weights guys! It's about getting it done! (Funk Roberts)

Harjoittelu SU-37:n kahvakuularyhmässä on toiminnallista HIIT-tyyppistä harjoittelua (high intensity interval training). Ryhmässä tehdään monipuolisia sykettä reippaasti nostattavia, keskikehon hallintaa ja liikkuvuutta lisääviä sekä eri lihasryhmiä vahvistavia harjoituksia. Välillä tasataan sykettä. Lopussa venyttelyt. Monet osallistujat ovat kokeneet kahvakuulan hyvänä tapana pitää yllä selän kuntoa (lihaskunto ja liikkuvuus). Kahvikseen kuuluvat heilautukset tekevät myös ihmeitä keskivartalon lihastuelle. Ryhmä on tarkoitettu KAIKILLE ja KAIKEN TASOISILLE, aloittelijoille ja lopettelijoille! Emme kuitenkaan ole harjoittelemassa kilpailu- vaan harrastemielessä. Tavoitteena on itselle armollinen ja rento tunnelma. Harjoittelu täytyy pitää hauskana, että tekee mieli tulla seuraavallakin kerralla. (Tässä kohtaa ei mainintaa maitohapoista.)

Tunnilla pyritään harjoittelemaan toiminnallisesti kokonaisvaltaisilla liikkeillä eri tasoilla ja eri voimantuottosuunnissa. Suuria lihasryhmiä pyritään aktivoimaan ja tunnin aikana saatetaan tehdä tosi paljon kyykkyjä, joista osa toki on heilautuksiin liittyviä kevyempiä 3/4-kyykkyjä. Ensimmäisen kerran tai tauon jälkeen kyykkiminen hengästyttää ja tuntuu reisissä! Harjoitukset pitää toteuttaa jokaisen oman tason ja voimien mukaan! Jokainen saa harjoitella omassa tahdissaan. Tsempataan toisiamme!

Aivan vasta-alkajana pääset alkuun yhdellä 2,5-4kg kahvakuulalla. 4kg:n muovipintainen metallikahvakuula maksaa supermarketeissa n. 10 €. Pyöreää kuulaa on mukavinta käsitellä! Täysmuovisesta kuulasta lipeää ote hikoillessa helpommin. Usein täysmuoviset kuulat ovat myös suurempia kuin rautakuulat, mikä saattaa tehdä joidenkin liikkeiden suorittamisesta epämukavaa.

Aloittelija pärjää pienemmällä kuulalla aluksi erinomaisesti. 4kg kuula saattaa naisista tuntua aluksi tosi painavalta, eikä sillä aloitteleva (naispuolinen) kuulaaja ehkä jaksa tehdä kaikkia eristäviä lihasvoimaliikkeitä. Kokeile kaupassa jaksatko nostaa kuulan ylös suoralla kädellä olkapäältä pään yläpuolelle esim. 10 kertaa (KYLLÄ – niin voi ja kannattaa tehdä, vaikka ihmiset katselee!). Jos taas tuntuu, että tehoja ei pienemmällä kuulalla saa riittävästi, voi ostaa toisenkin kuulan. Kahden kuulan omistaminen tekee kahvakuulaharjoittelusta tehokkaampaa ja monipuolisempaa! Alussa tekniikkaa kannattaa harjoitella turvallisesti pienemmillä painoilla.

Kahvakuulaharjoitteet eroavat perinteisistä ryhmäliikunnan omalihasvoimaharjoitteluliikkeistä melko paljon, kuormittavat tasaisemmin ja tehokkaammin, joten alussa saattaa olla yksi ja toinenkin lihas kipeänä. Harjoittelun edistyessä on hyvä muistaa, että kahvakuulan pitää olla riittävän painava. Kahvakuulan voi hankkia ajatellen kahden käden etuheilautusta. Kahvakuulalla saa aerobisessa harjoittelussa irrotettua ihanasti korkeaa sykettä! Ostaessasi kuulaa vertaile erilaisia kuulia jos mahdollista ja kokeile että kahva tuntuu sopivalta ja mukavalta kädessä. Kahvan maalipintaa voi hioa pois, jos tuntuu siltä, että se luo käteen likaa kitkaa. Kahvaa kannattaa hioa myös, jos pinta tuntuu liian liukkaalta. Kuulaa ei ole perusharjoituksissa tarkoitus juurikaan nostella käsivoimin, vaan voimaa tuotetaan jaloista ja lantiosta. Kahden kuulan hankkiminen ei ole huonompi idea ja ne voivat myös olla eripainoisia!

Jumppamatto, juomapullo ja hikipyyhe on myös hyvä olla mukana. Kahvakuulaajat käyttävät kenkiä tai ovat paljain jaloin (makuasia), käsissä heillä saattaa olla työkäsineet, jotka ehkäisevät jonkin verran hiertymiä ja liukkautta. Ilman käsineitäkin pärjää.

***

”Kuulahulluus on kansantaudeista paras.”

”Minusta ihminen tarvitsee tunteen, että keholla on tehty haastava ja koko kroppaa kuormittava fyysinen harjoitus. Kun yksittäinen harjoitus haastaa tasapainon, hikoiluttaa ja tekee olon fyysisesti väsyneeksi, se on voimaannuttava tunne.” – kahvakuulamiesTuomo Kilpeläinen

”Varoitus! Kahvakuulaharjoittelu saattaa riemukkuudellaan päästää ohjaajan sisäisen pedon irti!” – Päivi "Haba" Grundström

"Jos liikunnasta puuttuu ilo ja nauru, niin eihän se ole yhtään niin hauskaa." ~ Päivi Grundström

 

©2018 layout204 - suntuubi.com